Niels Verhage

Niels Verhage profiel

“Het meest optimale resultaat als uitgangspunt is mijn streven in elke zaak die ik mag doen.”

Niels Verhage

Mijn naam is Niels Verhage (1973), advocaat sinds 1999, en gespecialiseerd op het gebied van arbeidsrecht in brede zin.

In mijn dagelijkse praktijk sta ik zowel werkgevers als werknemers bij voor wat betreft arbeidsrechtelijke situaties op het werk. In de inmiddels meer dan 20 jaar dat ik als arbeidsrecht advocaat werkzaam mag zijn, heb ik ruimschoots ervaring opgedaan met zowel individuele als collectieve ontslagzaken, reorganisaties, functioneringsvraagstukken, medezeggenschapsrecht, ontslag op staande voet, ziekte, concurrentiegeschillen en ontslag van statutair bestuurders.

Mijn bijzondere interesse gaat uit naar disfunctioneren en dossieropbouw. Meer concreet, hoe ga je om met een situatie waarbij sprake is van een in de ogen van een werkgever niet functionerende werknemer? Hoe los je dit op en wat is nodig om een verbetertraject te laten slagen? Op een praktische en oplossingsgerichte manier ondersteun ik werkgevers én werknemers in dit traject dat in algemene zin bekend staat om zijn hobbels en valkuilen en mijn taak is dan ook om deze hobbels en valkuilen te omzeilen.

Mijn aanpak bij het oplossen van arbeidsrechtelijke kwesties is praktisch en zo efficiënt mogelijk ter voorkoming van steeds verder oplopende juridische kosten. Daarbij staat het belang van de cliënt uiteraard centraal en zal ik steeds streven naar een zo optimaal mogelijk resultaat. Ik schakel snel en zorg er voor dat ik altijd goed bereikbaar ben, ook buiten kantooruren, voor overleg of advies.

Mijn studie rechten heb ik in 1998 afgerond in Groningen. Daarna ben ik opgeleid tot advocaat en mij gespecialiseerd op het gebied van arbeidsrecht. In dat verband merk ik op dat ik de Grotius specialisatieopleiding arbeidsrecht cum laude heb afgerond op welk resultaat ik nog steeds bijzonder trots ben. Verder ben ik lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam (VAAA), de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA) en zit ik in het bestuur van Ondernemende Advocaten Amsterdam (OAA).

Tot 1 november 2009 was ik partner bij JPR Advocaten bij welk kantoor ik ruim 10 jaar aangesloten ben geweest en waar ik ook de rol van voorzitter van de sectie arbeidsrecht heb vervuld. Per 1 november 2009 heb ik mij als partner aangesloten bij Haseborg & Zillinger advocaten in mijn woonplaats Amsterdam en dit kantoor is per 1 januari 2015 verder gegaan onder de naam Zilver Advocaten.

In mijn vrije tijd sport ik graag of ontdek ik al wandelend met onze hond Amsterdam en omgeving. In de winter ga ik graag skiën en in de zomer vaar ik regelmatig met vrienden over de grachten van Amsterdam.

Jaartal Opleiding
2006 Grotius Specialisatieopleiding Arbeidsrecht
Grotius Academie
1992-1998 Nederlands recht
Rijksuniversiteit Groningen