Alwin Stege

Alwin Stege

“Ik begeleid u graag naar uw doel”

Alwin Stege (1974) is na afronding van zijn studie in 1998 als Assistent in Opleiding begonnen bij de Vrije Universiteit te Amsterdam. Daar heeft hij gewerkt aan een promotieonderzoek op het gebied van het cao-recht. Hij is in 2004 gepromoveerd op het proefschrift “De CAO en het regelingsbereik van de sociale partners”.

In 2002 is Alwin als advocaat aan de slag gegaan bij de sectie arbeidsrecht van Allen & Overy. Daarna is hij verbonden geweest aan Vogel en Ruitenberg advocaten (2005-2008) en aan Lexence advocaten & notarissen (2008-2015). Per 1 juli 2015 is Alwin partner geworden bij Zilver Advocaten. Hij is thuis op alle gebieden van het arbeidsrecht. Op het gebied van het cao-recht geldt Alwin in Nederland als een topspecialist. Alwin is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland en van de Vereniging voor Arbeidsrecht.

Alwin is nog steeds verbonden aan de Vrije Universiteit. Als universitair docent geeft hij daar les aan Master studenten in het vak collectief arbeidsrecht (over cao-recht, stakingsrecht, medezeggenschap en overgang van onderneming). Verder is hij als vaste medewerker verbonden aan het Tijdschrift Recht en Arbeid (TRA). Daarnaast is hij verbonden aan het tijdschrift Jurisprudentie Arbeidsrecht (JAR) waar hij als annotator regelmatig uitspraken van rechters van commentaar voorziet.

Terug naar de homepage