Maurits van Buren

“Snel schakelen, jurisprudentie bijhouden, de branche van de cliënt kennen en de cliënt helpen om de juiste beslissingen te nemen. Dat is waar het om draait.”

Maurits van Buren

Mijn naam is Maurits van Buren (1984). Ik ben advocaat sinds 2008. Ik ben specialist op het gebied van arbeids-, ondernemings- en privacyrecht.

Ik heb veel ervaring met collectieve en individuele ontslagzaken, ontslag op staande voet concurrentiegeschillen, ondernemingsraden en bestuurders. Daarnaast adviseer ik regelmatig over kwesties aangaande werknemersparticipatie (denk aan werknemers die participeren in het bedrijf van de werkgever via aandelen, certificaten, phantom stock of lange termijn bonussen). Ook wordt ik vaak gevraagd te adviseren over privacy op het werk. Bijvoorbeeld over het bijhouden van personeelsdossiers, ziekteverzuimbegeleiding, controle op e-mail- en internetgebruik, fraudepreventie, sollicitatie en pre-employment screening, cameratoezicht en alcohol- en drugstesten.

Al ruim 5 jaar blog ik over verschillende arbeidsrechtelijke onderwerpen. In mijn blogs bespreek ik iedere maand een specifiek onderwerp, altijd in heldere bewoordingen en aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk. In 2017 schreef ik het boek ‘Ontslag in goed overleg’. Daarnaast presenteer ik regelmatig over de onderwerpen die in mijn blogs aan bod komen. Hierdoor beschik ik over diepgaande inhoudelijke kennis en kan ik complexe materie goed en snel vertalen naar concrete oplossingen waar u als cliënt direct mee aan de slag kunt. Door mijn uitgebreide ervaring in het adviseren van met name middelgrote bedrijven, ook op het gebied van het ondernemingsrecht, weet ik bovendien welke belangen er in de praktijk in dit segment spelen bij arbeidsrechtelijke kwesties. De ervaring leert dat er vaak meer speelt dan er op het eerste gezicht te zien is.

Mijn aanpak bij het adviseren van cliënten is om mij te verdiepen in de onderneming van de cliënt, te bepalen wie de stakeholders zijn, en te adviseren rekening houdend met de waarden en strategie van de cliënt. Daarnaast schakel ik snel: bepaalde geschillen vereisen directe actie en wachten heeft vaak een negatief effect op de belangen van de cliënt.

In 2016 heb ik de Grotius specialisatieopleiding arbeidsrecht afgerond. Daarnaast ben ik lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN). Tot 1 januari 2019 was ik partner bij Brantjes Advocaten waarbij ik ruim 10 jaar aangesloten ben geweest. Per 1 januari 2019 heb ik mij als partner aangesloten bij Zilver Advocaten.

In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen. Ik ben fervent muziekliefhebber en maker van elektronische muziek.

Jaartal Opleiding
2016 Grotius Specialisatieopleiding Arbeidsrecht
Grotius Academie
2012 Master of Laws (LL.M.), American Law
Boston University, School of Law
2006 – 2008 Master of Laws (LL.M.), Nederlands recht (Ondernemingsrecht)
2007 Cooperative Exchange Program, American Law
Boston University, School of Law
2006-2008 Bachelor of Laws (LL.B.), Nederlands recht
Jaartal Publicatie
2022 Boek – Ontslag in goed overleg (tweede en herziene uitgave)
2017 Boek – Ontslag in goed overleg
2015 White paper – Ontslag na twee jaar ziekte
2014 Arbeidsovereenkomsten: tips voor werkgevers bij het aangaan en vastleggen ervan
SPORT Bestuur en Management
2014 Regelgeving ontslagrecht: de wijzigingen en de gevolgen voor sportverenigingen
SPORT Bestuur en Management
2014 Regelgeving flexibele arbeid: de wijzigingen en de gevolgen voor de sportsector
SPORT Bestuur en Management
2012 Collective bargaining tactics: de NFL “lock-out” nader bekeken
Coaches Betaald Voetbal Magazine
2011 Sociale media zetten rem op uitingsvrijheid werknemer
Het Financieele Dagblad
2011 Verantwoordelijkheden van de sportwerkgever: let op wettelijke arbeidstijden
SPORT Bestuur en Management
2009 Rode kaart voor staatssteun
Het Financieele Dagblad