EXPERTISE

Beloning

Advies over salaris, pensioen, bonussen en alternatieve beloningsvormen

Expertise Beloning2022-04-06T07:51:17+00:00

“Met een goed beloningsbeleid kunnen waardevolle werknemers langer worden behouden. Dit vraagt om creatieve oplossingen en een aanpak op maat”

Werknemers kunnen op tal van verschillende manieren worden beloond voor hun werkzaamheden.

Naast het vaste salaris kunnen bonus- of commissieregelingen worden afgesproken. Variabele beloningen kunnen in geld of in andere vormen, zoals aandelenopties, certificaten of bonussen gerelateerd aan de waarde van het bedrijf, worden toegekend. Vaak wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen korte en lange termijn incentives.

Maar denk ook aan andere beloningsvormen. Zoals flexibele werktijden, de mogelijkheid om thuis te werken, pensioen, een leaseauto, extra vrije tijd en de mogelijkheid om jezelf als werknemer te blijven ontwikkelen via extra scholing en opleidingen. Ook baanzekerheid en werksfeer kunnen belangrijke drijfveren zijn.

Als het gaat om beloning, dan helpen wij bij het volgende:

  • opstellen van duidelijke contracten, bonusregelingen, aandelenoptieregelingen en regelingen voor andere vormen van variabele beloning, rekening houdend met de specifieke wet- en regelgeving, zoals het bonusplafond voor financiële instellingen en de Wet normering topinkomens (WNT)

  • reviewen van bestaande bonus- en commissieregelingen

  • onderhandelen over arbeidsvoorwaarden en beloning van toekomstige werknemers. Bijvoorbeeld wanneer een werknemer via aandelen gaat participeren

  • adviseren over doorbetaling van loon tijdens ziekte. In hoeverre heeft een werknemer recht op doorbetaling van variabel loon en bonussen tijdens ziekte?

  • procederen over loongeschillen. Bijvoorbeeld door (voor een werkgever) verweer te voeren tegen een loonclaim of betaling van onverschuldigd betaald loon terug te vorderen, of door (voor een werknemer) betaling van achterstallig loon te vorderen

Zilver Advocaten

Kies voor ervaren advocaten

Door onze ervaring zijn wij in staat met creatieve oplossingen te komen waarbij rekening wordt gehouden met uw specifieke wensen en behoeftes

U krijgt uitsluitend advies en ondersteuning van advocaten met jarenlange arbeidsrechtelijke ervaring

Neem contact met ons op

Beloning in de praktijk

Hoe kunnen wij deze afspraken goed schriftelijk vastleggen? Waar moeten wij zoal rekening mee houden? Heeft een werknemer recht op doorbetaling van loon tijdens ziekte? Wat zijn onze opties als de zaak voor de rechter komt?

Aan de hand van concrete voorbeelden uit onze praktijk leest u wat wij voor u kunnen betekenen.

  • Concrete praktijkvoorbeelden

  • Ervaren advocaten aan het woord

  • Verschillende branches
  • Verschillende onderwerpen

Bekijk alle cases

Blogs over dit onderwerp

Bekijk alle blogs
Ga naar de bovenkant